Vrtljiva vrata v primerjavi z drsnimi

vrtljiva vrata

Med avtomatskimi vrati imamo kar nekaj izbire, vseeno pa se zdi, da prednjačijo klasična drsna vrata, ki smo jih dobro vajeni. Videvamo jih praktično povsod, sploh v kakšnih trgovinah in drugih komercialnih prostorih, pa tudi v javnih objektih, poslovnih prostorih in drugod. Pogosto se zdi odločitev za drsna vrata kar samoumevna in niti ne pomislimo na morebitne alternative, kar pa ne pomeni, da drugih možnosti ni. Odločimo se lahko za vrtljiva vrata, ki so morda še bolj posrečena in se zelo dobro obnesejo v mnogih okoljih. Če potrebujemo kvalitetna vrata s čudovito vizualno podobo in naprednimi funkcionalnostmi, potem pridejo tudi ta vrata v poštev.

Vrtljiva in drsna vrata poganjajo podobni mehanizmi, pričakujemo lahko precej podoben končni učinek. Seveda pa se pojavljajo tudi mnoge razlike, ki jih moramo upoštevati. Ravno zato je primerjava vsekakor na mestu, saj bomo le tako lahko ugotovili, katera vrata so bolj primerna za naše prostore. Kaj lahko se izkaže, da so prav vrtljiva vrata najbolj posrečena izbira, saj imajo nekatere lastnosti, s katerimi prekosijo avtomatska drsna vrata in druge variante. Najbolj izstopajo prav tam, kjer od vrat največ pričakujemo, zato ni čudno, da se takšna vrata pojavljajo v mnogih bolj prestižno oblikovanih in urejenih prostorih.

Vrtljiva vrata nadgradijo podobo in funkcionalnost prostora

Takšna vrata so najboljša izbira za tiste, ki imajo visoka pričakovanja pri izbiri modernih vrat. Prinašajo namreč vse tiste lastnosti, ki jih od takšne opreme pričakujemo, tudi če opremljamo kakšne posebne prostore. Računamo na to, da bodo vrtljiva vrata brez težav ugodila praktično vsem zahtevam, če potrebujemo nadstandardna vhodna vrata.

Med avtomatskimi vrati imamo kar nekaj izbire, vseeno pa se zdi, da prednjačijo klasična drsna vrata, ki smo jih dobro vajeni. Videvamo jih praktično povsod, sploh v kakšnih trgovinah in drugih komercialnih prostorih, pa tudi v javnih objektih, poslovnih prostorih in drugod. Pogosto se zdi odločitev za drsna vrata kar samoumevna in niti ne pomislimo na morebitne alternative, kar pa ne pomeni, da drugih možnosti ni. Odločimo se lahko za vrtljiva vrata, ki so morda še bolj posrečena in se zelo dobro obnesejo v mnogih okoljih. Če potrebujemo kvalitetna vrata s čudovito vizualno podobo in naprednimi funkcionalnostmi, potem pridejo tudi ta vrata v poštev. Vrtljiva in drsna vrata poganjajo podobni mehanizmi, pričakujemo lahko precej podoben končni učinek. Seveda pa se pojavljajo tudi mnoge razlike, ki jih moramo upoštevati. Ravno zato je primerjava vsekakor na mestu, saj bomo le tako lahko ugotovili, katera vrata so bolj primerna za naše prostore. Kaj lahko se izkaže, da so prav vrtljiva vrata najbolj posrečena izbira, saj imajo nekatere lastnosti, s katerimi prekosijo avtomatska drsna vrata in druge variante. Najbolj izstopajo prav tam, kjer od vrat največ pričakujemo, zato ni čudno, da se takšna vrata pojavljajo v mnogih bolj prestižno oblikovanih in urejenih prostorih. Vrtljiva vrata nadgradijo podobo in funkcionalnost prostora Takšna vrata so najboljša izbira za tiste, ki imajo visoka pričakovanja pri izbiri modernih vrat. Prinašajo namreč vse tiste lastnosti, ki jih od takšne opreme pričakujemo, tudi če opremljamo kakšne posebne prostore. Računamo na to, da bodo vrtljiva vrata brez težav ugodila praktično vsem zahtevam, če potrebujemo nadstandardna vhodna vrata.

To so zanesljiva avtomatska vrata z elegantnim mehanizmom, kar zagotavlja visoko uporabno vrednost. Zelo dobro delujejo predvsem tam, kjer pričakujemo veliko ljudi, torej bodo vrata precej obremenjena. Če želimo zagotoviti nemoten prehod večjih množic ljudi, bomo prav s takšnim mehanizmom dosegli najboljši učinek, ne da bi obiskovalce posebej motili. Vrata delujejo samodejno in s tem omogočajo nemoten prehod, in to v obe smeri. Pri drsnih vratih tega ne moremo zagotoviti, saj odpirajo le en prehod v obeh smereh, kar lahko pri večjem številu ljudi povzroči velike preglavice.

Druga posebna prednost vrtljivih vrat je bržkone čudovita vizualna podoba. Že drsna vrata so sicer lahko lepo oblikovana in imajo prestižen pridih, a vrtljiva vrata imajo estetsko vrednost še bolj izpiljeno. Pogosto se uporabljajo tam, kjer želimo na obiskovalce že takoj narediti zelo dober vtis. Ni torej nujno, da bodo takšna vrata služila le učinkovitemu prehajanju večjih množic ljudi, prav tako dobro se obnesejo tudi tam, kjer ne pričakujemo veliko obiskovalcev, želimo pa na vsakega narediti dober vtis. Vrtljiva vrata so čudovita na pogled, izdelajo se lahko v mnogih variantah, možne so tudi razne vizualne prilagoditve, tako da lahko vedno računamo na izjemen vizualni učinek.

Vrtljiva vrata s posebnimi lastnostmi

Poleg teh splošnih odlik pa imajo vrtljiva vrata tudi nekatere posebne lastnosti, s katerimi se ločijo od običajnih drsnih in drugih avtomatskih vrat. Pogosto so prav to značilnosti, ki prepričajo zahtevnejše naročnike, saj odgovarjajo na specifične zahteve v različnih okoljih.

Gotovo moramo omeniti domiselno zasnovo vrtljivih vrat, ki učinkovito zapira prostor, ne da bi ovirala prehod obiskovalcev. Čeprav gre za avtomatska vrata, ki omogočajo nemoten prehod, bo prostor ostal zaprt, saj imajo vrata več kril in nikoli ne odpirajo prostega prehoda za neželene dejavnike. Predvsem na ta način preprečimo prepih in vdor vročega ali hladnega zraka iz okolice. Lažje bomo vzdrževali idealne razmere v prostoru, hkrati veliko prihranimo pri stroških zaradi ogrevanja oziroma hlajenja prostorov. Z vrtljivimi vrati dosežemo veliko boljše izolacijske lastnosti, tu imajo drsna vrata izrazito pomanjkljivost. Še posebej tam, kjer pričakujemo veliko ljudi, bodo avtomatska drsna vrata pogosto povsem odprta, medtem ko bodo vrtljiva vrata svoje delo brezhibno opravljala, ne da bi prišlo do tega.

Za vrtljiva vrata je treba dobro skrbeti

Drsna vrata imajo to prednost, da so precej enostavno zasnovana. Možno jih je relativno hitro in poceni izdelati, tudi montaža bo dokaj lahka. Na dolgi rok bo enostavnejši in cenejši še servis avtomatskih vrat, pričakujemo lahko odlično delovanje brez kakšnega posebnega vzdrževanja.

Da bodo vrtljiva vrata dobro delovala, jih moramo vzdrževati

Vrtljiva vrata zahtevajo nekaj več pozornosti že ob načrtovanju in izdelavi. Načeloma so nekoliko bolj kompleksno zasnovana, čeprav gre še vedno za zelo elegantne avtomatske mehanizme. Bodo pa takšna vrata bržkone dražja in zanje bomo želeli bolje skrbeti. Zagotoviti moramo brezhibno delovanje, kar je možno z občasnim vzdrževanjem, tudi tu pa ima kritično vlogo še servis avtomatskih vrat. Že res, da bo morda nekaj več dela in stroškov, a pomembno je predvsem to, da v končni fazi pridemo do izvrstnega rezultata in popolnega zadovoljstva.

Da bi bili s svojimi vrati povsem zadovoljni, moramo najti pravega ponudnika in kvalitetne izdelke. Še posebej to velja za dolgoročno vzdrževanje in servis, potrebujemo mojstre, ki bodo za drsna ali vrtljiva vrata res dobro poskrbeli. Tako lahko pričakujemo popolno zadovoljstvo in brezhibno delovanje vrat skozi dolga leta uporabe.