Terenski viličar so primerni za gozdarska opravila

Terenski viličar

Terenski viličar je odličen pripomoček za raznašanje požaganih debel, ogromnih dreves, ki jih gozdarji ter ostali gozdni delavci skrbno pripravljajo, ko čistijo teren. Za takšno delo potrebujemo ogromne viličarje, ki so primerni za vožnjo po razgibanemu in neuhojenemu terenu in imajo zato primerna kolesa. Le z dobrimi kolesi se namreč ne bodo zvrnili na večjem klancu.

Terenski viličar so navadno čelni viličarji, ki jih odlikujejo ogromna sprednja kolesa, kar jim omogoča dobro vožnjo tudi na spolzkem terenu. Seveda je pogon na vseh štirih kolesih, tako nas ne pusti na cedilu tudi na večjih naklonih, kjer se ostala vozila ne bi uspel premikati naprej. Posebnost takšnih viličarjev je tudi njihova zmožnost pomika teleskopa za 15 stopinj naprej ali nazaj, to je idealna funkcija za opravljanja dela na žagi.

Terenski viličar lahko služijo za prevažanje hodov, ogromnih kupov nažaganih desk, polnjenje žag medtem ko delujejo ter čiščenje terena in pripravljanje žage na nova drevesna debla. Odličen je tudi za polnjenje tovornjaka z deskami, ker ima možnost dviga bremena na višino štirih metrov, kar je za nakladanje odlično.

Prodaja viličarjev preko kataloga

Prodaja viličarjev poteka tudi s pomočjo katalogov, ki jih posamezne blagovne znamke vsako leto pripravijo za svoje kupce. V katalogih so posamezni modeli viličarjev temeljito prikazani ter razloženi. S pomočjo kataloga si lahko bodoči kupec ustvari sliko ali je določen viličar primeren za njegove potrebe ali ne.

Prodaja viličarjev je navadno zaključi v salonu, kjer nam izkušeni strokovnjak ponovno predstavi izbrani viličar in nam pokaže vse njegove prednosti. Nekateri prodajalci imajo dovolj izkušenj, da nam predstavijo vse podrobnosti in tudi znajo dobro razložiti, kateri izmed izbranih viličarjev bo dobro služil našim potrebam.

Prodaja viličarjev z leti narašča, saj vedno več podjetij potrebuje v skladišču primerne naprave za enostavno opravljanje zahtevnega in težkega dela, ki je za delavce brez pravih pripomočkov naporno.