Prodaja drv vas reši pred zimskim mrazom

prodaja drv pred zimskim mrazom

Pozimi se radi zadržujemo v ogrevanih prostorih, a za to seveda potrebujemo zanesljiv in zmogljiv ogrevalni sistem. Poznamo več vrst takšnih sistemov, ki se razlikujejo predvsem v tem, kakšne energente uporabljajo za proizvajanje toplote. Še vedno so zelo priljubljeni sistemi na drva, ki so med najbolj učinkovitimi in poceni energenti. 

Problem je le v tem, da moramo imeti dobro zalogo drv, da nam jih sredi zime ne zmanjka. Na srečo nam prodaja drv na tem področju ponuja odlične rešitve, tako da bomo gotovo našli dovolj možnosti, da pri ogrevanju ne bo treba varčevati.

Med vsemi opcijami za ogrevanje se prav kurjenje na drva lahko izkaže za najboljšo, sploh če imamo dober material in zadostno zalogo. Zato se vsekakor splača preveriti ponudbo dobaviteljev kvalitetnega lesa, pogosto se prodaja drv izvaja pri podjetjih, ki se ukvarjajo prav s takšnimi storitvami. Pripravljajo atraktivno ponudbo za tiste, ki kurijo na drva, tako da lahko pričakujemo prilagodljivost in ugodne cene. Našli bomo različne vrste drv in različna pakiranja, vsak si lahko uredi zalogo, kot mu to najbolj ustreza.

Prodaja drv omogoča nakup celotne zaloge kurjave za zimo

Prodaja drv je zelo prilagodljiva

Sistemi za kurjenje na drva se med seboj precej razlikujejo, prav tako se razlikujejo sama drva. To je lahko velika prednost, saj dobimo posebej prilagojeno ponudbo, ki je kot nalašč za nas. A po drugi strani gre v primerjavi z nekaterimi drugimi ogrevalnimi sistemi tudi za pomanjkljivost, saj ne moremo vedno računati na to, da bodo drva res primerna za našo kurilno napravo. Na srečo lahko pri nakupu izbiramo med posebej pripravljenimi drvmi, ki se skladajo z zahtevami različnih uporabnikov.

Zelo pozorni smo že na to, kakšno drevesno vrsto izberemo. A to običajno ni kritična lastnost, ki bi odločala o tem, ali bomo drva lahko kurili ali ne – ne glede na to, za kakšen les gre, ga lahko kurimo v domači kurilni napravi, čeprav je seveda pametno izbrati drevesne vrste, ki dobro gorijo in imajo visoko učinkovitost. A bolj smo pozorni na druge posebne lastnosti, ki jih mora imeti prodaja drv. Prepričamo se recimo o tem, da so drva dobro sušena in pripravljena na kurjenje, da jih ne bomo morali sušiti doma.

Poleg tega se pozanimamo o velikostih in debelinah, ki so na voljo. Ravno to je ključna lastnost za kurilne naprave, ki imajo prav tako določene dimenzije. Kurilne naprave se med seboj razlikujejo, doma pogosto uporabljamo kakšne manjše peči ali kamine, v teh pa ne moremo kuriti velikih polen. 

Potrebovali bomo manjša drva, poleg tega bomo potrebovali tudi nekoliko manj debela polena. Slednje sicer velja tudi za večje peči, saj ne kurimo le debelih polen. Če imamo dobrega prodajalca, se bomo na tem področju lahko odločali med različnimi opcijami.

Kakšne drevesne vrste vključuje prodaja drv?

Dobro lahko gorijo različne vrste lesa. Pravzaprav ne bomo z lesom nikoli razočarani, če je dobro pripravljen in zadosti sušen. Bomo pa odkrili tudi razlike, ki se pokažejo predvsem na dolgi rok. Zanima nas kurilna vrednost, to je količina energije, ki jo lahko dobimo iz določenega volumna lesa. Po teh lastnostih primerjamo različne lesene vrste in ugotovimo, katera je najboljša ponudba, ki jo ima prodaja drv.

Upoštevamo tudi druge dejavnike, recimo dostopnost določenih lesnih vrst, ki jih imamo pri nas veliko. V tem oziru gotovo izstopajo bukova drva, ki ponujajo idealno kombinacijo lastnosti. To so drva, ki imajo visoko kurilno vrednost, hkrati pa so enostavno dostopna. 

Pri nas imamo veliko bukovih gozdov in pogosto delamo s tem lesom, tako da se iz bukve pripravlja tudi kurjava. Takšno ponudbo ima praktično vsako podjetje, pri katerem se opravlja prodaja drv.

Prodaja drv nudi pestro ponudbo, tako da se ne bo treba doma mučiti s pripravo ustrezne kurjave

Seveda pa lahko posegamo tudi po drevesnih vrstah, ki jih ne najdemo tako pogosto. Izbiramo lahko med vrstami, ki imajo še boljše lastnosti, pogosto prepričajo predvsem iglavci. Se pa orientiramo po različnih lastnostih, ne le po kurilni vrednosti. Nenazadnje je pomembno tudi to, po kakšni ceni lahko dobimo svoja drva.

Prodaja drv nudi še druge storitve

Pričakujemo lahko dobro ponudbo in široko izbiro. A izpostaviti gre tudi druge storitve, s katerimi prepričajo trgovci. Najdemo recimo kvalitetna bukova drva, ki bi jih radi imeli za domačo zalogo – dober prodajalec bo ob tem ponudil enostavno dostavo na dom, tako da z drvmi ne bomo imeli posebnega dela.

Imeti moramo nekaj prostora za skladiščenje in enostavno uporabo, predvsem je pomembno, da se drva dobro sušijo in niso izpostavljena vlagi. A prodaja drv nam omogoča enostavno dostavo, drva so nameščena na paleti ali pa jih dobimo kar v vreči oziroma mreži. To so opcije, s katerimi si močno poenostavimo življenje, povsem brezskrbno bomo tudi pri kurjenju sredi mrzle zime. 

Trgovci vedno priskočijo na pomoč, na zalogi imajo zelo dobra drva in pripravljajo atraktivno ponudbo, tako da sploh ni čudno, da se kurjenje z lesom vse bolj uveljavlja kot priljubljena rešitev tudi v sodobnih stanovanjih, kjer tak sistem pravzaprav lahko kar najbolje izkoristimo.