Poskrbite za bleščeč nasmeh!

zobozdravnik-ljubljana-naslovna

Ob raznovrstnih težavah z zobmi se kar pogosto dogaja, da pride do opaznih posledic in na svojo naravno barvo zob hitro pozabimo. Privadimo se na drugačne odtenke in morda niti ne opazimo, da se nam zobje spreminjajo. Še večji problem je seveda izpadanje zob ali pa kakšne poškodbe, tudi s temi se dokaj pogosto srečujemo, predvsem kasneje v življenju. To so nevšečnosti, ki močno vplivajo na izgled našega nasmeha – če želimo imeti lep nasmeh, bomo morali dobro vzdrževati svoje zobe, zanimale pa nas bodo tudi nekatere posebne rešitve pri zobozdravnikih. Nenazadnje so nam tu na voljo tudi zobni vsadki in druge posebne opcije, s katerimi odpravimo tudi večje težave.

Do lepega nasmeha pripomorejo tudi zobni vsadki 

Napredne zobozdravniške storitve lahko naredijo veliko razliko. Pomagajo nam namreč odpraviti največje vplive, ki obremenjujejo naše zobe in kalijo izgled nasmeha. Najbolj opazna pomanjkljivost so gotovo manjkajoči zobje. Ravno v tem primeru nam priskočijo na pomoč zobni vsadki, s tem imamo možnost, da manjkajoče zobe enostavno nadomestimo.

Tu imajo zobni vsadki mnoge prednosti, najbolj prepričljivi pa so s svojim končnim rezultatom. Pripravimo lahko brezhibne protetične nadomestke, ki bodo delovali prav tako dobro kot pravi zobje, predvsem pa bodo še lepše izgledali. Za brezhiben nasmeh je torej pametno izkoristiti tudi napredne rešitve, če se srečujemo z večjimi težavami.

Ponudba za zobne vsadke je precej razgibana in mnogi zobozdravniki že opravljajo tudi takšne storitve. Seveda moramo najti izvajalca, na katerega se lahko zanesemo, sploh če se zanimamo za širši nabor posegov. Tu najdemo zelo atraktivno ponudbo, ki kombinira različne estetske in protetične storitve. Zato so zobni vsadki atraktivni za različne vrste pacientov, prav vsak bo našel pravo rešitev za svoje zobe. Vedno lahko pričakujemo, da bodo naši zobje na koncu izgledali perfektno, sploh če želimo na ta način nadomestiti kakšne večje pomanjkljivosti.

zobne-luske-barva

Včasih so boljša rešitev zobne luske

Vsadki seveda niso edina opcija, v poštev pridejo le pri tistih, ki imajo manjkajoče ali zelo poškodovane zobe. Če bi radi prišli do bleščečega nasmeha na nekoliko bolj enostaven in cenejši način, imamo na voljo tudi druge opcije. To so recimo zobne luske, ki so definitivno zelo popularne ravno za ta namen. 

Najbolje se izkažejo v primeru, da imamo razbarvane zobe, dobro pa zakrijejo tudi kakšne poškodbe na vidnih zobnih ploskvah. Luske nam ponujajo izvrsten rezultat v praktično vsakem primeru, saj imamo popoln nadzor nad končnim učinkom. Luske se pripravljajo po naročilu, oblikujejo se v popolnih oblikah za ploskve naših zob, izberemo lahko tudi pravi odtenek, da bomo imeli lepe zobe v naravnem izgledu. Zato bomo s pridom izkoristili ponudbo zobozdravnikov, ki opravljajo takšne storitve. Na https://www.artident.si/implantati/ najdemo primer ponudbe, ki vključuje implantate in zobne luske ter druge rešitve za čudovite zobe. Gotovo bomo uspeli priti do pravih rešitev, saj se načrt pripravi za vsakega pacienta posebej.

Kako nam pomagajo zobne luske?

Če se zanimamo specifično za zobne luske, bomo imeli na voljo zelo elegantne rešitve. Luske se uporabljajo tako, da se pripravijo prekrivne luske za vidne ploskve zob. Nato se zobje nekoliko pobrusijo, na pripravljeno mesto pa se z lepilom pričvrstijo luske. Na ta način v trenutku spremenimo izgled svojih zob, nadomestimo lahko mnoge pomanjkljivosti, ne da bi imeli opravka s kakšnimi zelo zahtevnimi ali dragimi posegi. Predvsem pa imamo popoln nadzor nad celotnim postopkom in lahko zakrijemo mnoge nepravilnosti. Poleg tega, da bo naš nasmeh bleščeče bel, lahko zobne luske zakrijejo tudi poškodbe, nepravilno izrasle zobe, večje presledke med posameznimi zobmi in podobno.

Tu so nam torej na voljo izvrstne rešitve, ki jih bomo želeli izkoristiti, če se zanimamo za lepše zobe. Splača se pobrskati po ponudbi uglednih zobozdravnikov, ki se ukvarjajo s takšnimi storitvami.