Poskrbite za bleščeč nasmeh z nekaj opravili!

blescec nasmeh v dentalni akademiji

Pri zobozdravnikih imamo na voljo celo vrsto storitev, s katerimi lahko dobro poskrbimo za svoje zobe. Seveda se splača dovolj časa in truda vložiti že v preventivo, da zobozdravnikov ne bo treba tako pogosto obiskati, lahko preprečimo tudi kakšno puljenje zoba in druge manj prijetne posege. 

Z dobro preventivo in rednimi pregledi je možno večino dela opraviti že s povsem enostavnimi posegi, tako da bomo gotovo lahko skrbeli za brezhibno zobovje.

Nekoliko drugače je, če zobe zanemarimo in pride do večjih težav. V tem primeru ne moremo računati na enostavne rešitve, teh preprosto ni – morda bo potrebno puljenje zoba ali pa bomo morali povprašati po kakšnih drugih zahtevnejših storitvah. 

Vsekakor pa so tudi to storitve, ki nam pomagajo pri vzdrževanju zdravih zob. Če pride do kakšnih bolezni ali poškodb, je treba pač ukrepati, kot je to v dani situaciji možno.

Tudi puljenje zoba je pomembna zobozdravniška storitev

Čeprav se zahtevnim in neprijetnim posegom raje izogibamo, je zelo pomembno, da imamo na voljo ustrezne rešitve za puljenje zoba. 

To je ena izmed storitev, ki nam lahko priskočijo na pomoč, če imamo težave z zobmi, bodisi zaradi bolezni bodisi zaradi poškodb.

Da bi imeli pri puljenju zob kar se da prijetno izkušnjo, moramo za to opravilo izbrati dobrega zobozdravnika. Pametno je, da se že vnaprej prepričamo o tem, kaj nas čaka – kar na internetu najdemo vse potrebne informacije, tako da odpravimo negotovost in kakšne nesporazume. 

Seveda pa se točen plan zdravljenja vedno pripravi na podlagi pregleda, saj je treba pripraviti prave rešitve za vsakega pacienta posebej.

puljenje zob v dentalni akademiji

Puljenje zoba se včasih opravlja tudi pri zdravih zobeh.

Puljenje je običajno potrebno pri močno poškodovanih zobeh, ki ne morejo več normalno opravljati svoje funkcije. Včasih pa pulimo tudi dobro ohranjene zobe. To velja recimo v primeru, da želimo zobe nadomestiti s protezo. 

Včasih so nam v napoto posamezni zobje, ki še vztrajajo, medtem ko so drugi zobje večinoma že izpadli. V vsakem primeru lahko prav s puljenjem dosežemo najboljši učinek. Če pa ukrepamo že veliko prej, bomo lahko bolje izkoristili preventivne ukrepe.

Preventivi služi naravno čiščenje zobnega kamna

Odličen primer učinkovite preventive je naravno čiščenje zobnega kamna. To je storitev, ki preprečuje razvoj kakšnih večjih težav, ki bi kasneje zahtevale bistveno bolj kompleksne posege. Sam po sebi zobni kamen ni nujno problematičen. 

Praktično vsak ima na ploskvah svojih zob nekaj zobnega kamna, ki se tam sproti nalaga, sami pa ga ne moremo vedno povsem odstraniti niti z vestnim ščetkanjem. To še ni nujno problem, se pa pokažejo nekatere posledice na dolgi rok. Zato je pametno opraviti čiščenje zobnega kamna, kar je storitev, ki jo najdemo pri zobozdravnikih.

Kdaj opravljamo naravno čiščenje zobnega kamna?

Pravi čas za takšne storitve je običajno po kakšnih obsežnejših zobozdravniških pregledih, če zobozdravnika nekaj časa ne bomo obiskovali. Takrat je pametno zobe kar najbolje pripraviti na vse obremenitve, kar vključuje tudi čiščenje zobnega kamna. Ko imamo dobro urejene in zdrave zobe, pride ta storitev najbolj do izraza. Če imamo še kakšne težave, pa običajno ni pametno prehitevati s storitvami, ki teh težav ne bodo odpravile.

Seveda je naravno čiščenje zobnega kamna na voljo v samoplačniški ponudbi, ki jo lahko kadarkoli izkoristimo, tako da nimamo kakšnih dejanskih omejitev. Pri uglednih zobozdravnikih bomo našli izvrstno ponudbo, takšne možnosti odpira tudi Dentalna akademija

Dobili bomo ponudbo za vzdrževanje ustne higiene, predvsem seveda za tiste storitve, ki jih odlično opravijo izkušeni zobozdravniki. Pri teh se naravno čiščenje zobnega kamna opravlja na različne načine s pomočjo sodobne tehnologije. 

To je postopek, ki je dokaj prijazen do pacienta, ima pa izvrstne rezultate, ki so pogosto kar presenetljivi za tiste, ki niso pozorni na nabiranje zobnega kamna na svojih zobeh.

To je le ena izmed storitev v ponudbi zobozdravnikov, ki se ukvarjajo s preventivno ustno higieno. Splača se koristiti storitve, ki dopolnjujejo domača prizadevanja za zdravje zob, saj so zobozdravniške storitve s tega področja izredno prepričljive.

Ustna higiena pri zobozdravniku in doma

Zobozdravniki imajo široko paleto različnih storitev, s katerimi lahko pripomorejo k zdravju in čistoči zob in ustne votline. A te storitve bodo koristne le za tiste, ki tudi sami dobro skrbijo za svoje zobe. V nasprotnem primeru s takšnimi posegi le za kratek čas nekoliko normaliziramo stanje, ki bo hitro zopet zašlo s prave poti. 

Tako je bolj pametno poudarjati pomen dobre rutine, ki jo zahteva ustna higiena. Na ta način lahko naredimo ogromno razliko.

Pravzaprav se lahko zobozdravnikom skoraj povsem izognemo, če za svoje zobe dobro skrbimo kar sami doma. A seveda to pomeni, da bomo imeli nekaj dodatnega dela. Že to, da bomo morali paziti na hrano, pijačo in razne razvade, je pogosto preveč za tiste, ki niso vajeni že sami vzdrževati zdravega življenjskega sloga in skrbeti tudi za zobe. 

Zobje sami od sebe ne razpadajo, škodujemo jim z obrabo in obremenitvami, predvsem z neustrezno prehrano in nezdravimi razvadami.

Drugi pomemben aspekt ima ustna higiena seveda s ščetkanjem in nitkanjem zob ter nasploh z umivanjem ustne votline. Tudi tu je treba vzpostaviti ustrezno rutino. Priporoča se ščetkanje dvakrat dnevno, prav tako moramo to dopolniti z nitkanjem. 

Ustna higiena posebej izpostavlja vlogo, ki jo ima nitkanje zob, saj se prav v nedostopnih kotičkih med zobmi nalaga material, ki predstavlja zatočišče za škodljive mikroorganizme, ki razgrajujejo zobno sklenino. To je poseben problem tudi pri uporabi sodobnih električnih zobnih ščetk, ki odlično opravijo z dostopnimi zobnimi ploskvami, v medzobnem prostoru pa se ne obnesejo tako dobro. Vsekakor je ustna higiena zelo odvisna tudi od uporabe zobne nitke.

Če za svoje zobe dobro skrbimo sami doma, ne bomo potrebovali posebej naprednih zobozdravniških storitev. Še vedno se splača koristiti možnost za naravno čiščenje zobnega kamna, poliranje zobnih ploskev in podobne posege, za bleščeč nasmeh pa lahko poskrbimo tudi z estetskimi storitvami.

Estetsko zobozdravstvo vodi do čudovitih zob

Sami lahko dobro skrbimo za zdravje zob, nimamo pa vedno popolne kontrole nad tem, kako bo zobovje izgledalo. Naši zobje so precej občutljivi na razne vplive, ki lahko razbarvajo vidne zobne ploskve, predvsem zobje porumenijo ali posivijo. Prav tako imamo včasih kakšne opazne poškodbe, razmik med zobmi, nepravilno izraščanje … Vse to so težave, ki jih elegantno odpravlja estetsko zobozdravstvo.

estetsko zobozdravstvo

Če želimo poskrbeti za brezhiben izgled svojih zob, brez estetskih storitev ne bo šlo. Zdravi zobje namreč še ne zagotavljajo čudovitega izgleda, zato je estetsko zobozdravstvo v vsakem primeru zelo dobrodošlo.

Storitve, ki jih vključuje estetsko zobozdravstvo 

Med najbolj značilne storitve te vrste se gotovo uvršča beljenje zob, ki je priljubljena izbira za ureditev lepega nasmeha. Na voljo so različne tehnike beljenja zob, nenazadnje se lahko odločimo tudi za zobne luske in druge izdelke, s katerimi povsem spremenimo vizualno podobo vidnih zobnih ploskev. Včasih se tudi pri estetskih storitvah uporabljajo implantati s protetičnimi nadomestki za zelo poškodovane ali manjkajoče zobe, najdemo pa še druge rešitve, ki vodijo do čudovitega končnega rezultata.

Tu se estetsko zobozdravstvo dotika tudi nekaterih ortodontskih storitev. Pogosto želimo urediti položaj svojih zob, tudi pri ortodontskih posegih imamo pogosto to prioriteto, da uredimo lepo zobovje s čudovito podobo. 

Pravi pristop se lahko zasnuje na podlagi dotične situacije in pričakovanj vsakega pacienta. A zelo verjetno je, da bo estetsko zobozdravstvo ponudilo praktične rešitve, s katerimi bomo zelo zadovoljni. Ena takšna možnost je nevidni zobni aparat, s katerim diskretno poravnamo položaj svojih zob.