Naknadna montaža pvc oken v starejše stavbe

pvc okna dimenzije

V zadnjem času se veliko govori o zmanjšanju energetske porabe stavb, s čimer se po eni strani prihrani pri stroških ogrevanja, zlasti pa imajo dobro izolirani objekti nizek ogljični odtis. Tom pomeni, da za njihovo delovanje ne potrebujemo dosti energije, kar se posledično prevede v zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida. Ravno zmanjšanje izpustov pa pripomore k dolgoročnemu varovanju okolja pred podnebnimi spremembami, ki smo jim priča v zadnjih letih.

Zato se za starejše stanovanjske objekte, kot so eno ali večstanovanjske hiše, bloki in stolpnice, veliko izvaja tako imenovane energetske prenove, kjer se stavbe brez izolacije dodatno izolira in hkrati prenovi fasado, poleg tega pa tudi zamenja dotrajana okna. Nova okna so po navadi pvc okna dimenzije, ki ustreza okenskim odprtinam.

Pri montaži za pvc okna dimenzije pomenijo ključen podatek, kakšna okna bomo potrebovali. Standardne dimenzije se razlikujejo od stavbe do stavbe, zato potrebujemo natančno izmeriti možnost prilagoditve okenskih odprtin. Za standardna pvc okna dimenzije pomenijo le številko in okenske odprtine se da nekoliko prilagoditi, da bi tako našli cenejšo rešitev.

Vseeno pa se pri menjavi večje količine okenskih okvirjev in vrat po navadi da dobiti nekaj količinskega popusta, zato se pri nabavi pvc okna dimenzije po navadi upoštevajo točno. Proizvodnja okenskih okvirjev nekoliko nenavadnih dimenzij je vsekakor zelo pogosta in mnoga okenska podjetja nam bodo z veseljem pripravila predračun za pvc okna dimenzije okenskih odprtin, tudi če so te nekoliko nestandardne ali čudne. Tudi trikotna pvc okna ali pa okna trapezoidnih oblik niso nič nenavadnega.

Velika pvc okna dimenzije več kot 8 kvadratnih metrov pa po navadi potrebujejo malo močnejše vpetje, saj se pri takih oknih že zelo pozna teža stekla, sploh če se uporabi visoko izolativno trojno steklo, ki je v navadi te dni in omogoča še večje prihranke.