Kako varno kupiti rabljen avto in na kaj paziti pri nakupu?

Vsi se vsaj enkrat v življenju soočamo z nakupom novega avtomobila in za marsikoga zna biti to precej stresno! Sprašujemo se, ali kupiti nov ali rabljen avto? To je v prvi fazi seveda odvisno od našega proračuna oziroma denarja, ki smo ga pripravljeni nameniti za nakup avtomobila. 

V kolikor ste tudi vi v dvomih ali se splača kupiti rabljeno vozilo in na kaj vse biti pozorni pri nakupu, vam v nadaljevanju zaupamo nekaj nasvetov, s katerimi bo nakup avtomobila potekal lažje in brez stresa.

Zakaj so odločiti za nakup rabljenega avtomobila?

Rabljeni avtomobili predstavljajo zelo dobro priložnost pri nakupu vozila, saj so bistveno cenejši od novih, na voljo pa so v zelo široki ponudbi na trgu rabljenih vozil.

Te priložnosti se splača izkoristiti, moramo pa biti še vedno pozorni na to, da izberemo ustreznega trgovca in dobro vozilo. Če se nakupu dovolj pozorno posvetimo, lahko računamo na zelo dobro izkušnjo in odlično vozilo.

Prednosti pri nakupu rabljenih vozil

Danes se za nakup rabljenega vozila odloča vse več potrošnikov, saj ima ta način nakupa številne prednosti. Ker so rabljena vozila cenejša od novih, je s tem cenejše tudi zavarovanje, saj je le ta pri starejših vozilih prilagojeno na ustrezno nižjo ceno. Tako je prodaja rabljenih vozil zelo priljubljena storitev med vsemi potrošniki, ki omogoča dober nakup.

Odlično razmerje med ceno in kvaliteto je pri nakupu rabljenih vozil zagotovo pomemben dejavnik, ki odloča o tem ali se bomo odločili za nakup rabljenega ali novega vozila. Sicer si pri rabljenem vozilu ne moremo izbirati dodatne opreme, lahko pa v izjemno pestri ponudbi starih vozil najdemo takšnega, ki bo popolnoma ustrezal našim potrebam.

Med najboljše opcije se pri nakupu rabljenega vozila gotovo uvrščajo večja podjetja. Pri teh je prodaja rabljenih vozil dejavnost, ki ji namenjajo veliko pozornosti. Vozila v njihovi ponudbi so redno servisirana in stalno pripravljena na uporabo, so dobro pregledana in imajo znano servisno zgodovino.

Zanesemo se lahko na to, da so navedeni podatki točni, vozilo pa je dobro ohranjeno. Rabljeni avtomobili so lahko prav tako zanesljivi in vzdržljivi kot novi, če seveda brskamo po ponudbi zanesljivih trgovcev, ki zagotavljajo visok standard pri svojih vozilih.

Od večjih trgovcev pa lahko pričakujemo še druge prednosti, ki niso nujno vezane le na sama vozila. Prodaja rabljenih vozil vključuje nekatere postopke, pri katerih se želimo izogniti tveganjem in zapletom. To velja že za same transakcije, ki prinašajo določeno tveganje.

Pri nakupu avtomobila želimo poslovati z zanesljivim podjetjem, ki je vredno zaupanja. Prepričani smo lahko, da bomo za svoj denar dobili dobro vozilo. Poleg tega večji trgovci pogosto nudijo možnosti financiranja, saj so tudi rabljeni avtomobili lahko precej dragi. Za piko na i pa poskrbi garancija, ki je ne moremo pričakovati pri drugih prodajalcih – prodaja rabljenih vozil z garancijo odpravlja še zadnja tveganja in skrbi, tako da bomo s celotnim postopkom povsem zadovoljni, kot tudi s samim vozilom in z dolgoročno izkušnjo pri uporabi.

Glavne prednosti nakupa rabljenih vozil pri podjetjih so torej:

  • dobro razmerje med ceno in kakovostjo,
  • vozila so redno servisirana,
  • imajo znano zgodovino,
  • izognete se lahko zapletom in tveganjem,
  • možnosti financiranja,
  • garancija, s katero boste brezkrbno uživali v vožnji.

Prodaja rabljenih vozil je prava pot, ki vam bo omogočila nakup rabljenega vozila s katerim boste popolnoma zadovoljni.

Prodaja rabljenih vozil s pomočjo strokovnjaka

Priporočamo vam, da rabljenega vozila ne kupujete kar kjer koli, ampak predvsem na preverjenih mestih. Na takšen način si boste zagotovili kakovosten nakup.

Pri tem vam lahko pomaga tudi strokovno podkovani prodajalec, ki ga lahko prosite, da se z avtom odpeljete malce naokoli, da ga tudi preizkusite. Prodajalca vzemite s seboj na testno vožnjo.

Med vožnjo mu postavite čim več vprašanj in poslušajte njegove nasvete.

Odpravite se po nakup z nekom, ki se na avtomobile dobro spozna

Rabljeni avtomobili so pomemben in nepogrešljiv del celotnega avtomobilskega trga, kjer še vedno prevladuje nezaupanje med prodajalci in kupci. Največja skrb je namenjena temu ali so rabljeni avtomobili resnično pravi odraz videnega.

Če nismo neki strokovnjak za avtomobile, nas takšen nakup lahko tako tudi drago stane, kar pa ugotovimo šele po določenem obdobju, ko se pojavijo morebitne težave.

Tem slabim občutkom pa se lahko izognete, če s seboj pripeljete nekoga, ki se vsaj malce spozna na oceno avtomobila, lahko pa se odločite za nakup rabljenega vozila pri enem od ponudnikov tovrstnih storitev.

Seveda je pomembno, da izberete primeren center z rabljenimi avtomobili, ki nudi širok spekter svojih storitev. Običajno so rabljeni avtomobili v tem primeru preverjeni, strokovno pregledani in redno servisirani.

Na trgu rabljenih avtomobilov so vam na voljo avtomobili praktično vseh blagovnih znamk, pri čemer lahko izbirate med tistimi nekoliko bolj starejšimi in tistimi mlajšimi.

Kako vozila sploh pridejo do podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo rabljenih vozil?

Pooblaščeni prodajalci pri trgovanju z rabljenimi avtomobili odpravljajo tveganja. Odkup avtomobilov običajno ponujajo le lastnikom dobro ohranjenih vozil, ki jih je mogoče pregledati in preveriti delovanje.

Prodajalec tako za svoje vozilo dobi kar najvišjo možno ceno, saj ima potrdilo pooblaščenega prodajalca določeno težo pri postavljanju cene, medtem ko kupec za svoj denar dobi zagotovilo, da bo z avtomobilom zadovoljen, saj ne bo kupil mačka v žaklju.

Tako je odkup avtomobilov pri pooblaščenih prodajalcih prava priložnost za tiste, ki se želijo resno posvetiti nakupu oziroma prodaji svojega jeklenega konjička, pri tem pa niso pripravljeni sprejemati velikih tveganj.

Dodaten plus je seveda to, da posrednik v tem primeru poskrbi tudi za druga opravila pri trgovanju. Rabljena vozila so na trgu dobro zastopana, zato bo koristila promocija, še posebej doseg pooblaščenega prodajalca v množici zainteresirane publike.

Pri nakupu rabljenega vozila torej lahko računamo na dobro izkušnjo, če izberemo zanesljivega trgovca. Na voljo imamo še druge opcije, predvsem nakup neposredno od prodajalca.