Kaj ponuja tesarstvo?

Lepljen les

Tesarska obrt še vedno zelo cveti, saj nudi različne izdelke in storitve, ki se v mnogih primerih izkažejo za nadvse uporabne. Čeprav bi se morda zdelo, da tesarskih storitev ne potrebujemo, pogosto prav mojstri s tega področja priskočijo na pomoč, ko je treba izdelati kakšne posebne gradbene elemente ali druge izdelke. Prav tako v ponudbi najdemo tudi les, ki je neprecenljiva surovina za mnoge druge obrtnike in gradbenike.

Tesarske storitve

Tesarstvo ponuja največ storitev na področju gradnje. Nekateri mojstri pravzaprav kar sami poskrbijo tudi za gradnjo lesenih stavb ali konstrukcij, torej imajo v ponudbi lesene brunarice, skeletne hiše in podobne zadeve. To je vsekakor zelo posrečena opcija za tiste, ki se odločajo za gradnjo takšne hiše, saj na enem mestu dobijo tako material kot oblikovanje elementov in končno gradnjo. Zanesljivo tesarstvo se pri tem še kako izkaže.

Seveda pa najdemo pri mojstrih s tega področja še mnoge druge storitve, ki niso nujno tako obsežne. Gre na primer za oblikovanje posameznih gradbenih elementov in konstrukcij, pa za izdelavo pohištva po meri, izdelavo druge stanovanjske opreme, celo dekoracije.

Prodaja surovin in izdelkov

Nekateri tesarji prodajajo lepljen les in druge materiale, ki so nadvse uporabni v različnih panogah. Les iz gozda še ni primeren za uporabo, temveč ga je treba najprej razrezati in obdelati, v nekaterih primerih tudi lepiti ali drugače pripraviti na zahtevno uporabo. Prav zato je lepljen les najbolje kupiti pri profesionalnih tesarjih, ki zagotavljajo kakovostne materiale. Lepljen les je priljubljena izbira gradbenikov in drugih obrtnikov, pogosto pa z njim ustvarjajo tudi sami tesarji.

Tesarstvo nudi tudi druge izdelke, seveda pa je to odvisno od posameznega mojstra oziroma podjetja. Nekateri imajo redno ponudbo z raznimi izdelki, drugi se omejijo le na lepljen les in druge polizdelke. Je pa možno najti marsikaj zanimivega, če se dovolj pozorno posvetimo brskanju po široki ponudbi.