Izberite pravo posteljnino, s katero bo vaša spalnica zasijala v popolni luči

Kdor je že kdaj kupoval rjuhe, dobro ve, da nas v trgovinah čaka velika izbira raznovrstnih rjuh, ki so narejene iz različnih materialov in na različne načine. Nekateri prisegajo na bombažne rjuhe, drugi se bodo brez težav zadovoljili z rjuhami iz umetnih mikrovlaken.

Vseeno se pri nakupu rjuh splača izbrati kakovostno različico, saj je kvaliteta materiala pri rjuhah izredno pomembna. Tako kot tudi naše spodnje perilo, hlače, srajce in majice, so tudi naše rjuhe zelo pogosto v neposrednem stiku z našim telesom.

Poleg tega so nekateri materiali veliko bolj vzdržljivi kot drugi – rjuha, za katero smo bili pri nakupu pripravljeni nekoliko bolj odpreti denarnico, pa bo svojo obliko in teksturo ohranila še po mnogih pranjih.

Dandanes niso več redka izbira niti vodoodporne rjuhe, ki naše vzmetnice zaščitijo pred nesrečnimi madeži.

Če pa imamo doma še veliko uporabnih rjuh, pa bi vseeno radi našo novo vzmetnico dobro zaščitili, pa lahko razmislimo tudi o nakupu zaščitne prevleke za ležišča.

Poskrbimo za prijeten izgled našega najljubšega prostora

Poleg rjuh bomo našo posteljo seveda opremili tudi z odejami in posteljnino, mnogi pa radi naše ležišče okrasimo tudi z okrasnimi blazinami.

Okrasna blazina izgled naše spalnice popestri, omogoči nam, da podobo naše spalnice res učinkovito prilagodimo našim preferencam.

Okrasna blazina pa seveda nima samo estetske funkcije – v mnogih primerih jo bomo uporabili tudi kot dodatno blazino za podporo glave ali vratu, sploh pa nam bo prav prišla takrat, ko bomo hoteli našo posteljo začasno spremeniti v sedežno garnituro.

To seveda pride v poštev predvsem tistim, ki radi gledamo filme ali televizijo direktno iz naše postelje.

Naša okrasna blazina naj zato ne bo samo estetska, temveč naj bo tudi udobna in narejena iz materialov, ki so prijazni do naše kože in dovolj trpežni, da nas bodo lahko podpirali še na dolga leta.

Posteljnina 200×200 za hotele

Posteljnina 200×200 je odlična za zakonske sobe. Vsakdo ve, kako pomembna je kvalitetna posteljnina, na kateri spimo.

Posteljnina mora biti ravno prav mehka, da se med spanjem dobro počutimo. Poleg tega pa mora biti tudi dovolj trpežna, da prenese veliko število pranj in čiščenj.

Posteljnina 200×200 mora biti primerna za pranje na visokih temperaturah. Le z visokimi temperaturami lahko dosežemo, da se med pranjem uničijo vse bakterije.

Zato je pomembno, da pri nakupu upoštevamo sestavo posteljnine, ki veliko pove o njeni kvaliteti.

bela posteljnina

Posteljnina 200×200 naj bo za domače namene popolnoma bela. Bela barva je namreč simbol čistoče in reda ter zato poskrbi za urejen videz celotne sobe.

Vzglavnik iz spominske pene je trši od navadnega

Vzglavnik iz spominske pene je veliko trši kot so trdi vzgalniki iz pirja. Pirnati vzglavniki nampreč nimajo takšne funkcije kot vzglavniki iz spominske pene.

Spominska pena je material, ki so ga ustvarili zato, da blaži udarce ter daje trdno oporo. Takšno oporo nam ustvari naš vzglavnik iz spominske pene, ki smo ga kupili prav zato, da bi bolje spali.

Vzglavnik iz spominske pene nam bo rešil marsikatero neprespano noč, ko nas bo mučila nespečnost ter bolečine v vratu ali v ramenskem delu.

To je vzglavnik, ki se popolnoma prilagodi našemu telesu, se oblikuje točno tako kot zahteva naše telo ter z njim čez noč postanemo eno. To nam posledično omogoča boljše spanje ter lepši začetek dneva.

Vzglavnik iz spominske pene nam bo preprečeval jutra, ko se zbudimo z razbolelim vratom ali ramenon. Poskrbel bo, da bomo imeli glavo v idealnem položaji ter zato ne bomo obremenjevali ostalih delov telesa.

Vsi vemo, da je nočni počitek izredno pomemben. Vendar se moramo zavedati, da naše telo ne počiva dobro, če pri spanju ni v idealnem položaju.

Otroška posteljnina na risane junake

Otroška posteljnina posteljnina mora biti narejena tako, da bodo naši otroci radi zaspali v njej. Ravno zato veliko proizvajalcev otroške posteljnine nanjo natisne znane risane junake, med katerimi lahko otroci izbirajo.

Njim je namreč izredno pomembno kateri risani junak jih bo zazibal v spanec. Pomembne so seveda tudi barve, ki morajo biti živahne ter sproščujoče.

Otroška posteljnina z risanimi junaki otroka kar vabi, da se uleže vanjo ter zaspi.

otroška posteljnina

Ker imajo starši velikokrat težave z uspavanjem svojih otrok, bodo tu prišli prav tudi risani junaki, ki bodo otrokom pričarali čudovite sanje.

Otroška posteljnina ne sme biti pregroba ter mora biti narejena iz naravnih in neoporečnih materialov. Le tako bo naš otrok lahkohitro in mirno zaspal.