Dimniški sistemi po ugodni ceni

Dimniški sistemi

Dimniški sistemi so lahko sistemi za enoslojni dimnik, ki je odličen tako za novogradnje kot za sanacije obstoječih dimnikov. Enoslojni dimnik moramo naknadno obdati z negorljivim plaščem, da je dimnik primerno zaščiten. Lahko ga namestimo, če kurimo s trdimi gorivi, s tekočimi ali s plinastimi gorivi. Tudi tisti, ki imajo doma nizkotemperaturne kondenzacijske kotle, ki potrebujejo izredno dobro vleko dimnika, si bodo lahko namestili tak enoslojni dimniški sistem.

Dimniški sistemi se hitro namestijo. Celoten sistem je trden in stabilen, zato ga bomo brez težav namestili ob zunanjo fasado objeta. Njegove cevi so izdelane izredno natančno, kar zagotavlja brezhibno plinotesnost celotnega dimnika. Dimnik bo brez težav deloval tudi, ko bo veliko dežja in bo v zraku ogromno vlage, saj ima vsak tak dimnik kapilarne zapore in posebne žlebove, ki preprečujejo nabiranja kondenza v notranjosti.

Dimniški sistemi so tako sestavljeni iz več med seboj združenih elementov, ki jih hitro sestavimo in razstavimo, če je to potrebno. V kolikor nam enoslojni dimniški sistem ne bo všeč, bomo lahko kupili troslojni dimnik, ki so izredno lahki in ne potrebujejo temelja za postavitev. Njihov zunanji plašč pa je navadno narejen iz nerjavne pločevine.

Šamotna opeka v spletni ponudbi

Šamotna opeka se uporablja v različne namene. Največkrat jo bomo zasledili pri uporabi z pečarskim šamotom in z šamotnimi ploščami, ki jih bomo namestili v dnevni kamin, za boljše razporejene temperature gretja.

Šamotna opeka se deli tudi na kisle opeke, ki so izdelane na bazi SiO, nato so tu še izolacijske opeke, magnezine opeke, visoko aluminatne opeke in še druge šamotne opeke, ki jih uporabljamo v različnih situacijah, kjer pričakujemo ogenj in visoke temperature.

Šamotna opeka mora biti naročena le pri najboljših izdelovalcih. Saj bomo le tu lahko z gotovostjo vedeli, da so njihovi izdelki narejeni iz prvovrstnega šamota, ki nas ne bo razočaral.