Brizgalna pištola je učinkovito orodje za barvanje

Brizgalna pištola

Brizgalna pištola je vse bolj priljubljeno orodje v industriji, saj je delo z njo opravljeno učinkoviteje in bistveno hitreje. Uporablja se za brizganje različnih tekočin, najpogosteje za barvanje sten, stropov, fasad in še marsikaj drugega.

Z brizgalno pištolo dosežemo visoko kakovostno barvno prevleko, predvsem pa enakomerno prekrivnost na različnih površinah, zato ni nič presenetljivega, da se zanjo vse pogosteje odločajo tudi številni domači mojstri.

Brizgalna pištola deluje na osnovi dveh principov

Ponudba brizgalnih pištol je danes zelo pestra, zato pred nakupom skrbno preverite vse tehnične lastnosti. Opazili boste, da lahko deluje na osnovi dveh principov, zato je lahko brizgalna pištola pnevmatska ali električna.

Glavna razlika med njima je, da pnevmatska brizgalna pištola deluje na račun stisnjenega zraka, ki prihaja iz kompresorja s sprejemnikom, medtem ko električna deluje na osnovi tlaka, ki ga ustvarja električna črpalka. Ne glede na to, katero boste izbrali, poskrbite da bo kakovostna.

Regulator tlaka za kompresor je pomemben sestavni del kompresorja

Kompresorji so vsestransko uporabni delovni stroji. Njihova glavna naloga je, da mehansko energijo pretvarjajo v stisnjen zrak, zato so uporabni pri vseh tistih orodjih, kjer potrebujete stisnjen zrak. Za njihovo nemoteno delovanje pa je obvezen regulator tlaka za kompresor.

Regulator tlaka za kompresor v tem primeru poskrbi za primeren nivo tlaka, ki je potreben za brezhibno delovanje na primer varilnega aparata, brizgalne pištole, kompresne žage in še mnogo drugih orodij.

Regulator tlaka za kompresor uravnava delovanje kompresorja 

Kompresorji, so kot nekakšni ventili, ki samodejno prekinejo pretok zraka pri določenem tlaku. Vsak regulator tlaka za kompresor je zato opremljen z ustreznim nanometrom, ki vam prikazuje vrednosti delovnega tlaka ali tlaka v plinskih jeklenkah.

Regulator tlaka za kompresor na ta način poskrbi, da so vrednosti tlaka vedno znotraj normalnih vrednosti in na ta način preprečuje morebitne nesreče pri delu, rokovanje z različnimi orodji pa je bolj varno.