Vam je padel telefon? Poskrbite za nadomestno steklo!

Hitro se zgodi, da telefon pade na tla ali pa z njim kam udarimo. Če imamo srečo, takšna nezgoda ne pusti nikakršnih posledic, morda pride le do kakšne praske na ohišju. 

Če pa sreče nimamo, bo prišlo do večjih poškodb, pogosta nevšečnost je ta, da se razbije steklo. V tem primeru bomo imeli težave z uporabo mobilnika, čisto možno je, da naprave ne bomo mogli več upravljati. Poskrbeti bomo morali za popravilo, to je menjava stekla na telefonu.

V času, ko poškodovane, stare ali odslužene naprave običajno kar zamenjamo, se tudi servis telefonov dokaj redko opravlja. Po drugi strani pa imamo ogromno telefonov in ogromno uporabnikov, tako da interes za popravila vsekakor obstaja, poleg tega so sodobni mobilniki precej dragi in jih ne moremo stalno menjati. Zato je tudi menjava stekla na telefonu storitev, po kateri je veliko povpraševanja, pri serviserjih pa bomo gotovo našli prave rešitve. V primeru, da se nam razbije steklo mobilnega telefona, lahko najdemo učinkovite storitve na https://www.mobistekla.si/.

Menjava stekla na telefonu pri serviserju

Najbolje bo, če lahko najdemo možnosti za menjavo stekla pri pooblaščenem servisu. Je pa to storitev, za katero ni treba vedno iskati pooblaščenega servisa, sploh pri kakšnih starejših telefonih in lažjih popravilih. Če je edini opravek menjava stekla na telefonu, bo to gotovo dobro opravil praktično vsak serviser, ki se spozna na telefone. Pozorni smo le na to, da imamo dostop do pravih nadomestnih delov, pri tem se včasih pojavljajo večje razlike med znamkami.

V nekaterih primerih lahko steklo na telefonu zamenjamo celo sami. To je seveda edino priporočljivo početi pri kakšnih starejših aparatih, saj ni nujno, da bo menjava stekla na telefonu uspešna. Prav tako moramo biti spet pozorni na izbiro ustreznih nadomestnih delov, potrebovali bomo tudi nekaj orodja in spretnosti. Čeprav lahko pogosto kar sami opravimo enostavna popravila, je veliko bolje, da ukrepamo že prej, sami lahko največ storimo z dobro preventivo.

servis telefona

Zaščitna stekla za telefon delujejo kot preventiva

Sodobni mobilni telefoni imajo kvalitetno sestavljeno ohišje in tudi zaslon, ki je sicer precej izpostavljen zunanjim dejavnikom, ni povsem brez zaščite. Že serijsko je čez sam zaslon nameščeno zaščitno steklo, ki je prvo, ki se razbije ob padcu ali udarcu telefona. Ravno zato je lahko menjava stekla na telefonu precej enostavna in uspešna rešitev, ne da bi morali dejansko zamenjati zaslon. A vseeno je pogosto pametno dodati še eno plast zaščite, kar nudijo dodatna zaščitna stekla za telefon.

Med razno zaščitno opremo imamo sicer kar nekaj izbire. Pogosto se odločamo za torbice in etuije, ki tudi zaslonu nudijo nekaj zaščite. Lahko pa dobimo dodatna zaščitna stekla za telefon, kakšne folije in podobne izdelke, ki se namestijo na zaslon. Ni nujno, da gre za zaščito pred padci in udarci – lahko ciljamo tudi na to, da bomo telefon zavarovali pred praskami, ko ga nosimo v žepu s ključi, kovanci in drugimi drobnarijami. Tako ima že enostavna zaščitna oprema dober učinek, sploh če v ponudbi najdemo tiste izdelke, ki res odgovarjajo našim potrebam.

Tako zaščitna stekla za telefon kot preostalo zaščitno opremo lahko brez težav najdemo pri raznih trgovcih, tudi pri serviserjih. Dobimo lahko zaščitna mobi stekla, etuije in torbice, zaščitne folije in tudi razne funkcionalne ali dekorativne dodatke. Ponudba dodatkov za mobilne telefone je izredno pestra in gotovo bo moč najti nekaj za vsakogar, tudi za tiste, ki prisegajo na elegantno minimalistično podobo sodobnih mobilnikov. Pozorni moramo biti le na to, da izbiramo primerne izdelke za svoj telefon, saj so med posameznimi znamkami in modeli lahko precej velike razlike. Na srečo je ta oprema poceni in enostavno dostopna, tako da z iskanjem pravih izdelkov ne bo veliko dela.