Dva najpomembnejša stola v našem življenju

pisarniški stoli

Vsak ve, kje preživi največ časa in na žalost je to prav na naši zadnji plati. Ne le, da smo v življenju vedno manj aktivni, ker imamo vedno manj časa zase, ampak tudi zato, ekr dela, ki jih opravljamo preprosto zahtevajo, da veliko časa preživimo na enem mestu, pogosto celo za računalnikom, zato je izjemno pomembno, da tako doma, kot v službi poskrbimo za optimalno udobje glede sedenja.

V službi nas čakajo pisarniški stoli, ki so narejeni s tem namenom, da na njih vsak dan preživimo po nekaj ur, včasih celo bolj ali manj neprekinjeno, vseeno pa velikokrat zgrešijo bistvo, da bi morali biti udobni, Pisarniški stoli so od vseh vrst stolov najbolj prilagodljivi. Od naklona naslonjala, do višine podpore za glavo in vrat do preproste nastavitve same višine. S tem so pisarniški stoli eni izmed najudobnejših sedal, ki jih bomo kdaj srečali, s tem da moramo vseeno paziti, da niso le udobni, temveč nam ponujajo tudi podporo na pravih mestih, ampak hkrati ne razvajajo preveč našega hrbta in s tem hrbtnih mišic, saj so lahko zaradi tega pisarniški stoli odgovorni za dolgotrajne bolečine v hrbtu zaradi oslabelih mišic.

Vsem so dobro znani tudi stoli za jedilnico, ki jih predvsem odlikuje izgled. Na izbiro imamo več različnih modelov, najbolj pa so vsem znani klasični stoli za jedilnico in barski stoli, ki so namenjeni uživanju in preživljanju časa bližje osebi, ki pripravlja hrano, saj se pogosto nahajajo pri kuhinjskem pultu. Niso vsi stoli za jedilnico primerni za vsak slog življenja. Nekdo, ki ima manjše otroke bo moral biti okoli barskih stolov posebaj previden, saj pogosto to niso najbolj stabilni stoli za jedilnico, medtem ko dobrega starega klasičnega stola na štirih krajših nogah bolj težko spravimo iz ravnotežja. Vseeno je, kakšni stoli za jedilnico so postavljeni v prostor, dokler so praktični.