Kaj lahko opravimo s suhomontažnimi deli?

Toplotna izolacija

V mnogih primerih se suhomontažna gradnja izkaže za najboljšo možnost. Da bi to priložnost izkoristili, moramo poznati opcije, ki jih imamo na voljo – v nasprotnem primeru se utegne zgoditi, da priložnost spregledamo in po nepotrebnem posežemo po drugih, dražjih in zahtevnejših rešitvah. Čeprav je običajno največji adut za suhomontažna dela cenik, je tudi sama ponudba včasih odločilni razlog za izbiro te tehnike pri gradnji.

Izolacija

Pogosto se suhomontažno izdela zvočna in toplotna izolacija. Gre za kar velik projekt, pri katerem so prednosti suhomontažnih del še posebej izrazite. Poleg tega v tem primeru za suhomontažna dela cenik pomeni bistveno ugodnejšo ceno, kot če bi se odločili za klasično gradnjo, ki prav tako omogoča učinkovito izdelavo toplotne in zvočne izolacije.

Čeprav je suhomontažna zvočna ali toplotna izolacija cenejša ter narejena bistveno hitreje in z manj truda, se v primerjavi s klasično gradnjo prav tako dobro obnese. V nekaterih okoljih celo bolje, oziroma je suhomontažna izvedba edina razpoložljiva možnost. To pomeni, da zvočna in toplotna izolacija ponujata priložnost za prihranek, ne da bi s tem tvegali kakovost končnega izdelka.

Stene

Med zelo priljubljene suhomontažne projekte sodi tudi izdelava sten, ki ima podobne prednosti kot izdelava izolacije. Spet se izkaže za suhomontažna dela cenik, ravno tako tudi v tem primeru lahko računamo na to, da bodo dela opravljena hitro in brez večjih težav. Pravzaprav je možno stene postaviti tudi v končanih prostorih!

Dekoracija

Nazadnje gre omeniti še dekoracijo, ki jo je možno v suhomontažni izvedbi povsem prilagoditi okusu posameznika. Seveda ni nujno, da gre za strogo dekorativne elemente, pogosto imajo ti tudi določeno funkcionalno vrednost, zaradi česar je odločitev za izdelavo še dodatno upravičena. Ne glede na to, za kakšne kose pravzaprav gre in kakšne so njihove funkcionalnosti, je suhomontažna izdelava dekorativnih elementov lahko lepa priložnost za preureditev podobe stanovanjskih in drugih prostorov.