Tehnike pomnjenja izboljšajo delovanje možganov

Tehnike pomnjenja

Tehnike pomnjenja so odlične za dobro delovanje možganov. Otroci se v šoli vsakodnevno srečujejo z različnimi novimi informacijami, ki jih morajo usvojiti ter si jih zapomniti. Nikoli ni prepozno za uporabo vaj, ki naredijo naše možgane bolj prožne ter aktivne. Z različnimi tehnikami lahko pripravimo naše možgane do tega, da so hitrejši, da ne pozabljajo pomembnih informacij ter da so zmogljivejši.

Tehnike pomnjenja so različne. Ena izmed najbolj pogostih je zagotovo tehnika z opornimi točkami, s katero si pomagamo pri pomnjenju daljših zgodb ali daljšega gradiva. Za otroke ter mladostnike je izredno uporabna in zabavna tudi metoda zgodbe, s katero si določeno snov napišejo v zabavni zgodbi, ki si jo nato brez težav zapomnijo.

Tehnike pomnjenja so učinkovite kadar si sistematično uredimo podatke, ki si jih moramo zapomniti. Ena izmed tehnik je tudi mnemonika, s katero s lahko s pomočjo akronimov zapomnimo več besed, ki spadajo v določeno skupino.

Miselne uganke za otroke so izredno zabavne

Miselne uganke za otroke so bile od vedno del učenja. Kadar otrok potrebuje miselno sprostitev, to najlažje naredimo tako, da ga zaposlimo z uganko. Uganka je odličen način učenja ter igranja, saj tako otroci med igro trenirajo svoje možgane.

Miselne uganke za otroke so lahko tudi detektivske. Takšne uganke zelo pritegnejo mlajše in starejše otroke in jih pripravijo do aktivnega razmišljanja. Vsakdo si želi rešiti detektivsko uganko. Kadar to vajo učitelj uporabi v razredu, vsi med seboj tekmujejo in si želijo biti prvi. Le najboljši lahko ugotovijo končno rešitev. Seveda pa lahko s pomočjo ter vzpodbudo, detektivsko uganko rešijo tudi šibkejši učenci.

Miselne uganke za otroke je tako potrebno vključiti v njihov proces učenja. Z njimi bodo njihovi možgani aktivirali obe možganski polovici in postali bolj aktivni ter pozorni. Veliko teh tehnik lahko najdemo tudi na internetu ali pa se vključimo v kakšno delavnico, ki izvaja vaje za boljši razvoj možganov.