Domači prostori, ki potrebujejo zaščito tal

Stanovanjski prostori običajno niso izpostavljeni pretirano izdatnim obremenitvam, zato si lahko privoščimo različne načine tlakovanja. Povsem varno je na primer uporabiti parket ali druge relativno občutljive rešitve, medtem ko v prostorih, kjer se soočamo z nekaterimi dodatnimi nevarnostmi, običajno uporabimo ploščice. A vseeno tudi doma ali vsaj v okolici domače hiše najdemo prostore, ki so izpostavljeni nekoliko večjim obremenitvam – te je pametno ustrezno zavarovati.

Najboljša rešitev so epoksi tlaki, ki se sicer uporabljajo tudi v industrijskih in gospodarskih poslopjih ter drugje, kjer so tla zelo obremenjena. Specifične odlike se seveda prenesejo tudi v domače okolje. Epoksi tlaki ščitijo tla v primeru mehanskih obremenitev, udarcev, padcev in podobnih dejavnikov, pa tudi v primeru razlitja kemičnih sredstev, kot so razna čistila, razredčila, bencin in podobne zadeve. Obe vrsti groženj lahko takoj uničita občutljivejše površine, medtem ko so epoksi tlaki povsem pripravljeni in odporni na takšne nadloge.

V domačem okolju ni veliko prostorov, ki bi potrebovali izdatno zaščito, nekaj pa jih vseeno je. To je na primer domača delavnica, morda tudi garaža, kakšno skladišče in podobni prostori. Nekateri pa se odločajo celo za vgradnjo v kuhinje in kopalnice ter druge stanovanjske prostore!

Za domačo rabo pride najbolj v poštev epoksi premaz za beton. Ta nudi osnovno zaščito in povsem zadošča za obremenitve, ki jih pričakujemo v domačih prostorih. Za nameček je tudi cenovno ugoden in ga je dokaj enostavno namestiti. Epoksi premaz za beton je seveda rešitev, namenjena prostorom z betonsko površino. V druge prostore ga ne moremo enostavno vgraditi oziroma moramo izbrati kakšno alternativo, ki jo ponujajo epoksi tlaki.

Epoksi premaz za beton je možno samostojno nanesti na betonske površine, v vsakem primeru pa je seveda zelo priporočljivo, da to opravi strokovnjak. Le tako bodo zagotovljene vse koristi in dolga življenjska doba takšne površine.